Duminica, 20 Mai 2018
  Analize   Home > Apartamentele de lux si terenurile - investitii...
 
  Proiecte
Eden Residence Cluj
mai multe

Aici este locul in care puteti prezenta in mod gratuit proiectele dvs de investitii imobiliare. Adauga proiect
  Curs valutar
 1 EURO1RON
 1 USD1RON
Cursul valutar pentru data de: 20.05.2018
  Publicitate
  Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
pentru a fi la curent  cu tot ce se intampla in domeniul imobiliar
   
 

  Arhiva stiri
 
Luna  
Anul  
 

Apartamentele de lux si terenurile - investitii profitabile pentru 2006


 recomanda
 tipareste
Apartamentele de lux si terenurile vor fi, si in 2006, investitii rentabile pentru cei care tintesc spre profituri din afaceri imobiliare, a declarat pentru Rompres Mihai Badea, consilier imobiliar la L&D Alfa Imobiliare.

Fata de 2005, cand sectorul rezidential a fost fierbinte, in 2006, se asteapta o liniste relativa in ceea ce priveste preturile. O crestere semnificativa, pe segmentul rezidential, va deveni greu de suportat pentru o piata unde apartamentele au ajuns la preturi comparabile cu cele din Uniunea Europeana. Sectorul imobiliar ramane, indiscutabil, o sursa sigura de venituri pentru cei care investesc. Cu toate acestea, 2006 este, in primul rand, anul dezvoltatorilor de proiecte imobiliare noi. De aceea, tranzactiile de terenuri vor fi premiantele clasamentului, urmate de casele din cartierele rezidentiale noi si de apartamentele de lux, a explicat Mihai Badea.

"O investitie intr-un cartier rezidential nu mai este rentabila daca se plateste pentru achizitia terenului mai mult de 45 la suta din valoarea totala a proiectului", a declarat analistul Artur Silvestri, profesor de gestiune imobiliara la UFI Bruxelles.

In astfel de zone, unde costurile au atins cote foarte ridicate, preturile nu vor mai creste sau, daca vor mai exista astfel de tendinte, acestea vor fi imperceptibile. Aceeasi tendinta o au si terenurile cu destinatie rezidentiala de la periferia oraselor mari sau din imediata lor apropiere. Analistii estimeaza, pentru 2006, o crestere de 10-15 la suta pentru acestea. Cu toate acestea, specialistii afirma ca loturile de teren vor continua sa ramana printre cele mai tranzactionate proprietati imobiliare.

"Preturile de vanzare pornesc de la 800-900 de euro pe metru patrat si, rar, vor mai atinge 2.000 de euro, in functie de amplasare si dotari. Aceste preturi se vor regasi, insa, in metrul patrat de constructie, care va inregistra, insa, o rata a rentabilitatii mai mica decat cea pentru terenul neconstruit, in pofida scumpirii materialelor de constructie", a spus Mihai Badea.


Sursa:
BizCity.ro, 20 martie 2006Alte Analize
Scad preturile la imobiliare ?!!!
In ultimele zile au aparut in presa mai multe articole cu caracter bombastic, care anuntau inceputul sfarsitului, scaderea sensibila a preturilor la bunurile imobiliare si un crash al pietei in viitorul nu foarte indepartat
Cea mai dezechilibrata situatie posibila pentru imobiliarul autohton
Desi mult discutatul proces de "integrare inainte de integrare" s-a incheiat, piata imobiliara romaneasca nu a iesit din situatia dezechilibrata in care se afla...
Se cauta in continuare terenurile pentru retail
Dupa o perioda de timp in care piata spatiilor industriale a ramas cea mai putin dezvoltata din tara, anul trecut acest segment a inceput sa se dezvolte mai puternic.
Cate mall-uri mai pot sa incapa intr-un oras ca Bucurestiul
Pentru marile centre comerciale ale Bucurestiului, 2006 anunta inceputul unei perioade agitate. Numai in urmatorii doi ani, in Capitala ar urma sa fie inaugurate alte cinci mall-uri. Cate insa vor rezista concurentei?
Clujul Rezidential
Inceputul de an aduce, de obicei, o scumpire a apartamentelor
Contact | Publicitate | Pentru webmasteri | Termeni si conditii
 Created by KLSOLUTION.COM  Partener ImoMarket   Director Web Premium!