Duminica, 20 Mai 2018
  Analize   Home > Se cauta in continuare terenurile pentru retail...
 
  Proiecte
Eden Residence Cluj
mai multe

Aici este locul in care puteti prezenta in mod gratuit proiectele dvs de investitii imobiliare. Adauga proiect
  Curs valutar
 1 EURO1RON
 1 USD1RON
Cursul valutar pentru data de: 20.05.2018
  Publicitate
  Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
pentru a fi la curent  cu tot ce se intampla in domeniul imobiliar
   
 

  Arhiva stiri
 
Luna  
Anul  
 

Se cauta in continuare terenurile pentru retail


 recomanda
 tipareste
Dupa o perioda de timp in care piata spatiilor industriale a ramas cea mai putin dezvoltata din tara, anul trecut acest segment a inceput sa se dezvolte mai puternic.

In 2005 stocul total de spatii industriale de clasa A si B a ajuns la aproximativ 160.000 mp. Parcurile logistice existente si proiectele viitoare de pe piata din Bucuresti sunt localizate in apropierea principalelor rute catre Ploiesti, Pitesti si Constanta – in nordul, vestul si estul orasului.

In acest an, zona de vest a orasului s-a remarcat drept locatie industriala preferata de companii pentru ca soseaua de centura a devenit prea agalomerata. Printre proiectele incepute in zona de vest se numara Cefin Logistic Park, Mercury Logistic Park, sau Rynart. Valoarea chiriilor pentru locatiile moderne de acest tip este apropiata de cea din 2004 – intre 5 si 5,5 euro/mp/luna.

Un studiu de piata al agentiei imobiliare DTZ Echinox estimeaza ca anul acesta valoarea chiriilor va scadea pana la aproximativ 4,5 – 5 euro/mp/luna, tendinta ce urmeaza sa se accentueze in urmatorii trei ani. Chiriile vor scadea pe fondul cresterii foarte mari a ofertei. De exemplu, anul acesta vor fi livrati pe piata peste 100.000 mp de spatii industriale, cu 57% mai mult decat anul trecut.

Evolutia descendenta a chiriilor va descuraja in viitor intrarea altor dezvoltatori pe piata locala, segmentul spatiilor industriale urmand sa intre intr-o etapa de consolidare, se mai arata in studiul DTZ Echinox.

Pe segmentul spatiilor de birouri anul trecut a crescut vizibil cererea de spatii pentru inchiriat fata de cererea de spatii de birouri pentru cumparare, raportul fiind de 85% inchiriere – 15% cumparare. O crestere puternica au inregsitrat spatiile de clasa B+, spatii care ofera aceasi calitate ca si cele de clasa A, dar care sunt situate in zone semicentrale ale capitalei.

„Dezvoltarea puternica a IMM-urilor, dar si a bancilor si a companiilor de IT care au nevoie de spatii adiacente pentru back-up office-uri sau call-centere a reprezentat motorul de crestere pentru spatiile de clasa B”, spune Catalina Jigman manager al departamentului comercial al Eurisko.

In decursul anului trecut, s-au remarcat doua zone pretabile pentru astfel de dezvoltari in Bucuresti: Semanatoarea, in apropiere de Regie si fosta platforma industriala Pipera. Locuintele de lux destinate vanzarii au continuat sa fie cautate anul trecut, cererea fiind mai mare decat oferta de pe piata.

„Cele mai cautate si cele mai bine cotate imobile de acest tip raman cele construite in centrul si in nordul Bucurestiului”, spune Ionut Bordei, manager al departamentului rezidential vanzare al agentiei imobiliare Eurisko. Multe din apartamentele de lux au fost cumparate nu de utilizatori finali ci de investitori care dupa achizitie le-au oferit spre inchiriere.

Un exemplu este proiectul Washington Residence din apropierea Caii Dorobanti din capitala. Aproximativ 80% din apartamentele livrate in prima faza a acestui proiect au fost oferite spre inchiriere dupa ce au fost cumparate.

Spre deosebire de anii precedenti, cand varfurile cererii erau primavara si toamna cu discrepante clare fata de iarna si vara, anul 2005 a reprezentat un an omogen din punctul de vedere al cererii pentru spatiile rezidentiale de lux pentru inchiriat. Iar oferta s-a diversificat, pentru ca pe piata de inchirieri au ajuns multe dintre proiectele care au fost livrate la vanzare.

Pe piata terenurilor, cererea de parcele pentru dezvoltarea lanturilor de retail este constanta, dar din cauza faptului ca oferta este scazuta, marii retaileri se concentreaza asupra celor mai importante orase din Romania, incetinindu-si dezvoltarea in Bucuresti, considera reprezentantii agentiei imobiliare Regatta.

In ceea ce priveste investitorii pe piata imobiliara, acestia sunt foarte activi intrucat doresc sa achizitioneze imobile si terenuri pe care sa dezvolte proiecte. Acum profitul castigat de catre dezvoltatori este de 15-35% dar pe masura ce piata se va dezvolta, tendinta randamentelor este sa scada cu circa 10% pentru anul acesta, spun consultantii Regatta. Chiar si asa nivelul este superior celui intalnit pe alte piete constante din Europa si America de Nord.


Sursa:
bizcity.roAlte Analize
Scad preturile la imobiliare ?!!!
In ultimele zile au aparut in presa mai multe articole cu caracter bombastic, care anuntau inceputul sfarsitului, scaderea sensibila a preturilor la bunurile imobiliare si un crash al pietei in viitorul nu foarte indepartat
Cea mai dezechilibrata situatie posibila pentru imobiliarul autohton
Desi mult discutatul proces de "integrare inainte de integrare" s-a incheiat, piata imobiliara romaneasca nu a iesit din situatia dezechilibrata in care se afla...
Cate mall-uri mai pot sa incapa intr-un oras ca Bucurestiul
Pentru marile centre comerciale ale Bucurestiului, 2006 anunta inceputul unei perioade agitate. Numai in urmatorii doi ani, in Capitala ar urma sa fie inaugurate alte cinci mall-uri. Cate insa vor rezista concurentei?
Apartamentele de lux si terenurile - investitii profitabile pentru 2006
Apartamentele de lux si terenurile vor fi, si in 2006, investitii rentabile pentru cei care tintesc spre profituri...
Clujul Rezidential
Inceputul de an aduce, de obicei, o scumpire a apartamentelor
Contact | Publicitate | Pentru webmasteri | Termeni si conditii
 Created by KLSOLUTION.COM  Partener ImoMarket   Director Web Premium!