Luni, 23 Aprilie 2018
  Ghid   Home > Cum sa imi aleg agentul imobiliar
 
  Analiza
Scad preturile la imobiliare ?!!!
In ultimele zile au aparut in presa mai multe articole cu caracter bombastic, care anuntau inceputul sfarsitului, scaderea sensibila a preturilor la b ...
mai multe
  Proiecte
Eden Residence Cluj
mai multe

Aici este locul in care puteti prezenta in mod gratuit proiectele dvs de investitii imobiliare. Adauga proiect
  Curs valutar
 1 EURO1RON
 1 USD1RON
Cursul valutar pentru data de: 23.04.2018
  Publicitate
  Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
pentru a fi la curent  cu tot ce se intampla in domeniul imobiliar
   
 

  Arhiva stiri
 
Luna  
Anul  
 

Cum sa imi aleg agentul imobiliar


 recomanda
 tipareste
V-ati hotarat sa va cumparati o casa si nu aveti timp sa colindati pentru a gasi una potrivita pentru necesitatile dv.? Ati fost sfatuit sa apelati la serviciile unui agent imobiliar, dar nu stiti cum sa-l alegeti? In cartea "Cum sa-ti cumperi o casa", Maria Seder Neda ofera amanunte despre cum sa alegi un agent imobiliar sau un evaluator.

Un agent imobiliar de buna credinta iti va spune ce case sunt de vanzare, la ce preturi, ce anume trebuie sa verifici la o casa, iti da informatii despre amplasament, despre zona, despre vecinatati, piete aflate in apropiere, despre documentatia care trebuie stransa pentru actele de vanzare-cumparare, daca imobilul are sau nu ipoteca, cine are dreptul sa o vanda si multe alte lucruri de acest gen. In primul rand, agentul trebuie sa fie angajat al unei agentii imobiliare usor de identificat. Firma trebuie sa aiba un sediu fix, sa fie semnalizata (cu firma la intrare), un birou amenajat ca punct de lucru cu publicul, cu secretariat, dar si o sala de negocieri, in care sa se poata discuta in particular cu clientii amanuntele legate de plata, bani, confidentialitate. Este iarasi indicat ca agentia sa fie afiliata unei uniuni profesionale, unde sa-i puteti verifica activitatea.

Agentul imobiliar trebuie sa fie licentiat, adica sa aiba o diploma de pregatire in domeniul imobiliar. Cereti-i sa va arate diploma de licentiere! Apoi, trebuie sa aiba experienta. Puneti-i intrebari privind ultimele tranzactii facute si zona care va intereseaza: In ce fel de tranzactii imobiliare e specializat (case, terenuri, apartamente)? Cat de bine cunoaste zona in care vreti sa cumparati o casa? Ce servicii va poate oferi, in afara de vizionari de case? In functie de raspunsuri, va puteti da seama daca merita sa semnati un contract de prestari servicii sau daca mergeti la alta agentie. Agentiile mari, care lucreaza profesionist, au agenti specializati pe fiecare tip de tranzactie (specializati nu in sensul ca au o diploma anume, ci ca lucreaza frecvent pe un anume sector si, in consecinta, il cunosc foarte bine). E bine sa gasiti un agent specializat pe tipul dv. de cerere.

In sfarsit, raspunsurile agentului privind activitatea lui profesionala va satisfac si acesta va cere sa semnati un contract de servicii. Aceste contracte au si drepturi, dar si obligatii ale agentiei, dupa cum au si drepturi, dar si obligatii ale dv. Cititi-le bine si aveti grija sa nu contina clauze abuzive sau cifre astronomice (in ceea ce priveste comisionul, penalitatile la intarzierea platii lui sau plata separata a unor anumite servicii).

Un evaluator imobiliar iti va face o estimare matematica a pretului casei. La serviciile acestora se apeleaza atunci cand valoarea casei este foarte mare si cumparatorul este precaut si recurge la un specialist, sau atunci cand se instituie ipoteci ori sunt scoase casele la licitatii. Evaluatorul nu iti arata case, ci iti verifica o casa la cerere si iti spune cat face. Evaluatorul nu iti gaseste vanzatori si nu semneaza acte de vanzare-cumparare, ci pune etichete privind oportunitatea unei investitii intr-o casa sau un teren. Evaluatorii imobiliari trebuie sa fie membri ANEVAR si trebuie sa aiba diplome care sa ateste calificarea. Expertul imobiliar poate fi astfel agent imobiliar sau evaluator imobiliar. In cazul marilor agentii, sunt agenti care au si calitatea de evaluatori imobiliari atestati.

Informatii suplimentare despre procedurile alegerii unei case perfecte puteti afla si de pe site-ul www.casaperfecta.ro.
Sursa:
Cum sa-ti cumperi o casa (Maria Seder Neda)


Alte titluri
Ghid pentru cumpărarea unei locuinţe
Cei care doresc să achiziţioneze o locuinţă trebuie să dispună de timp, răbdare şi, nu în ultimul rând, de bani.
Ghidul cumparatorului
ALEGEREA UNEI PROPRIETATI IMOBILIARE CERE TIMP
Nu este bine sa va hotarati asupra unei proprietati imobiliare inainte de a prospecta piata cu catva timp inainte pentru a vedea ce se intampla in general pe piata imobiliara pentru a va informa bine asupra preturilor si tendintelor de pe piata.
Ghidul vanzatorului
Cateva informatii ce va vor ajuta sa incheiati o afacere cat mai profitabila pentru dumneavoastra.
Documentatia necesara perfectarii contractului de vanzare-cumparare
In cazul vanzarii cumpararii se vor prezenta urmatoarele acte
Etapele obtinerii autorizatiei de construire
Care sunt documentatiile de urbanism si ce reprezinta ele?
Contact | Publicitate | Pentru webmasteri | Termeni si conditii
 Created by KLSOLUTION.COM  Partener ImoMarket   Director Web Premium!