Luni, 23 Aprilie 2018
  Ghid   Home > Etapele obtinerii autorizatiei de construire...
 
  Analiza
Scad preturile la imobiliare ?!!!
In ultimele zile au aparut in presa mai multe articole cu caracter bombastic, care anuntau inceputul sfarsitului, scaderea sensibila a preturilor la b ...
mai multe
  Proiecte
Eden Residence Cluj
mai multe

Aici este locul in care puteti prezenta in mod gratuit proiectele dvs de investitii imobiliare. Adauga proiect
  Curs valutar
 1 EURO1RON
 1 USD1RON
Cursul valutar pentru data de: 23.04.2018
  Publicitate
  Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru
pentru a fi la curent  cu tot ce se intampla in domeniul imobiliar
   
 

  Arhiva stiri
 
Luna  
Anul  
 

Etapele obtinerii autorizatiei de construire


 recomanda
 tipareste
Care sunt documentatiile de urbanism si ce reprezinta ele:
I Planul Urbanistic General - P.U.G. - reprezinta planul in care se evidentiaza zonificarea functionala a orasului si se stabilesc axele principale de circulatie.Acesta cuprinde documentatia pe baza careia se elibereaza certificatele de urbanism si autorizatia de construire in teritoriul unei localitati.
II Planul Urbanistic Zonal - P.U.Z. - este planul in care se detaliaza zone determinate din Planul Urbanistic General, cuprinzand suprafete de cateva hectare.
III Planul Urbanistic de Detaliu - P.U.D. -stabileste conditiile de amplasare si executare pe un anumit teren a uneia sau mai multe constructii cu destinatie precizata. Organele de avizare solicita un Plan Urbanistic de Detaliu, fara a mai fi necesara intocmirea P.U.Z.de regula, pentru terenurile individuale de dimensiuni mici si medii,, Aceasta intrucit aria de acoperire a unui P.U.Z. este prea mare si scara la care este redactat proiectul nu permite realizarea detaliilor.
P.U.D. constituie suportul tehnic si legal al conditiilor cuprinse in Certificatul de Urbanism, care sta la baza obtinerii Autorizatiei de Construire.. C.U. Certificatul de Urbanism indica solutiile concrete si precise de construire a unui teren individual si de aceea solicitand un CU poate fi necesara intocmirea unui PUZ in urmatoarele situatii:
- cand terenul este extravilan si trebuie introdus in intravilan;
- daca nu exista un PUZ efectuat si avizat anterior, iar nivelul de sistematizare existent al zonei impune efectuarea acestui studiu;
- daca din motive intemeiate se intentioneaza modificarea prevederilor unui PUZ existent si aprobat.
PUD este solicitat in urmatoarele situatii:
- daca amplasamentul in cauza nu intra in zona de cuprindere a unui PUD deja aprobat;
- daca regulamentul de urbanism si regulile generale stabilite de PUZ nu sunt suficiente pentru a defini conditiile de construire; 
- daca se intentioneaza modificarea prevederilor unui PUD existent si aprobat.
Solicitantul unui CU este obligat sa comande proiecte de urbanism necesare organelor de avizare, pe cheltuiala sa, insa beneficiarul acestor proiecte (PUZ, PUD) este administratia locala, indiferent de cine plateste intocmirea acestora. Odata aprobate, acestea fac obiectul unor decizii si nu vor putea fi modificate decat prin alte proiecte echivalente. Un teren nu poate fi construit decat in conformitate cu planul de urbanism aprobat, indiferent de cate ori acesta este vandut. Preexistenta unui PUD pentru un teren care se doreste a fi achizitionat nu este neaparat un avantaj, mai ales daca tematica initiala difera de utilizarea dorita a terenului. Existenta acestor planuri ofera insa o certitudine asupra conditiilor de construire si a randamentului terenului. Documentatiile de amenajare a teritoriului si de urbanism se fundamenteaza pe studii si cercetari. ... Avizele necesare aprobarii
documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism se emit de catre organele administratiei publice centrale sau de autoritatile administratiei publice locale. Dupa intocmirea lor de catre institutiile autorizate, acestea sunt depuse la autoritatile competente in vederea avizarii, care trebuie sa se pronunte intr-un termen dat. Avizul necomunicat la termenul stabilit de maxim 30 zile, se considera favorabil. Modificarea documentatiilor de urbanism:
Documentatiile de urbanism sunt sunt reexaminate periodic pentru a fi adaptate noilor conditii economice, sociale si
tehnice.
Autorizarea executarii constructiilor se face insa numai in anumite conditii, respectiv: - procentul de ocupare a terenurilor de catre
constructia ce urmeaza a fi edificata sa nu depaseasca limita maxima stabilita;
Procentele de ocupare sunt:
a) in zonele centrale - 80%
b) in zonele comerciale - 85%
c) in zonele mixte - 70%
d) in zonele rezidentiale, respectiv:
- exclusiv rezidentiale cu locuinte P, P+1, P+2 - 35%
- rezidentiale cu mai mult de 3 niveluri - 20%
- predominant rezidentiale - 40%
- conditii de orientare fata de punctele cardinale, de drumurile publice, caile navigabile;
- asigurarea acceselor obligatorii (carosabile, pietonale);
- de racordare la retelele publice;
- privind forma si dimensiunile terenului si ale constructiilor: inaltimea constructiilor, aspectul exterior al acestora etc.Sursa:
Pop Laurentiu


Alte titluri
Ghid pentru cumpărarea unei locuinţe
Cei care doresc să achiziţioneze o locuinţă trebuie să dispună de timp, răbdare şi, nu în ultimul rând, de bani.
Cum sa imi aleg agentul imobiliar
V-ati hotarat sa va cumparati o casa si nu aveti timp sa colindati pentru a gasi una potrivita pentru necesitatile dv.? Ati fost sfatuit sa apelati la serviciile unui agent imobiliar, dar nu stiti cum sa-l alegeti? In cartea "Cum sa-ti cumperi o casa", Maria Seder Neda ofera amanunte despre cum sa alegi un agent imobiliar sau un evaluator.
Ghidul cumparatorului
ALEGEREA UNEI PROPRIETATI IMOBILIARE CERE TIMP
Nu este bine sa va hotarati asupra unei proprietati imobiliare inainte de a prospecta piata cu catva timp inainte pentru a vedea ce se intampla in general pe piata imobiliara pentru a va informa bine asupra preturilor si tendintelor de pe piata.
Ghidul vanzatorului
Cateva informatii ce va vor ajuta sa incheiati o afacere cat mai profitabila pentru dumneavoastra.
Documentatia necesara perfectarii contractului de vanzare-cumparare
In cazul vanzarii cumpararii se vor prezenta urmatoarele acte
Contact | Publicitate | Pentru webmasteri | Termeni si conditii
 Created by KLSOLUTION.COM  Partener ImoMarket   Director Web Premium!